За компанията

С призив да останем по домовете си и с вяра, че заедно ще съхраним здравето си. С грижа за семейството и с уникални питейни качества. Сигурни доставки, до Вашето Вкъщи.

“Булминвекс – ГБ” ЕООД е първата фирма в България за бутилиране на минерална вода - извор “Горна Баня”, сондаж № 3 с търговско наименование “Горна Баня 1”, и е основана през 1958 г.

Минералната вода “Горна Баня” е известна в България с уникалните си питейни качества...

Как се бутилира минералната вода

Горна Баня 1

 

Бутилираща линия на минерална вода "Горна Баня 1"

През 2013 г. се откри нов производствен цех включващ три нови линии за производство на предлаганите от дружеството в момента номенклатури на пазара и един общ робот-палетизатор за автоматизиране финалната фаза на производствения процес. Линиите са за:

  1. Производство и бутилиране на бутилки с вместимост от 5 л до 12 л.
  2. Бутилиране на 19 л РЕТ бутилки
  3. Производство и бутилиране на бутилки за натурална и газирана вода с вместимост от 0,1 л до 3 л.
  4. Робот-палетизатор за бутилки от 0,1 л до 19 л.

Новите линии произвеждат продукция, съобразена с опита и практиката на водещи европейски и световни марки в бранша.

 

Къде се бутилира минералната вода

Натурална минерална вода “Горна Баня” се бутилира в района на водоизточника Сондаж №3, като се довежда до предприятието чрез директна тръбопроводна връзка.

Натурална минерална вода “Горна баня” се бутилира в помещения, отговарящи на изискванията на Наредба №5 от 25.05.2006 г. на МЗ и МЗГ и технологично оборудване, което съответства на изискванията на директива за машините 2006/42/ЕС.

В Дружеството има изградена система за контрол на качеството, съобразена с добрата производствена практика и внедрена интегрирана система от ISO 9001:2008 и FSSC 22000:2010

 

КООПЕРАТИВНИЯ ЧАЙ „За всяка болка си има билка“

Според проучвания, чаят е най – консумираната напитка в света след водата. В синхрон с тази тенденция, от 2018 г. „Булминвекс – ГБ“ разшири своята дейност и към портфолиото си добави нова гама продукти, а именно богат асортимент от чай.

Предприятието разполага с високо технологично оборудване за пакетиране на чай.